Saturday, January 14, 2023

Chandigarh Literary Society Press Release


Ek Sham - Kavita aur Shayari ke naam

CLS Celebrates Hindi Poetry

Chandigarh, 14 January:  Chandigarh Literary Society (CLS) organized an event of Hindi poetry at Haryana Panchayat Bhavan, Sector 28, here today.

CLS Chairperson Dr. Sumita Misra moved a step ahead to provide this opportunity to the CLS members to recite their Hindi poetry.  Dr Sumita Misra in her opening remarks said that Hindi poetry is very close to her heart and the amount of Hindi literature that is emerging from this region is amazing.

Twenty celebrated poets participated in this evening of Hindi poetry which included Abha Joshi Sharma, Dr. Aditya Rattan, Alka Kansra, Ashok Wadhera, Dilpreet Kaur Chahal, Jatin Salwan, Lily Swarn, Neelam Narang, Nishant Shrivastav, Rajan Chopra, Rajni Pathak Rajinder Sarho, Reeta Rana, Rekha Mittal, Romika Wadhera, Sarika Dhupar, Seema Gupta, Shivam Chauhan, Dr. Sumit Madan and Dr. Vinay Bansal.

The programme was hosted by Ms Shally Vij and coordinated by Ms. Rekha Mittal.

This is the beginning of the year 2023 and many more such lively literary events are in the offing, said Dr Sumita Misra. 


एक शाम - कविता और शायरी के नाम
 
चंडीगढ़, 14 जनवरी: चंडीगढ़ लिटरेरी सोसाइटी (सीएलएस) ने आज यहां हरियाणा पंचायत भवन, सेक्टर 28 में हिंदी कविता का एक कार्यक्रम आयोजित किया।
सीएलएस की चेयरपर्सन डॉ. सुमिता मिश्रा ने सीएलएस सदस्यों को अपनी हिंदी कविता सुनाने का अवसर प्रदान करने के लिए एक कदम आगे बढ़ाया। डॉ. सुमिता मिश्रा ने अपनी प्रारंभिक टिप्पणी में कहा कि हिंदी कविता उनके दिल के बहुत करीब है और इस क्षेत्र से हिंदी साहित्य की जो मात्रा उभर कर सामने आ रही है वह अद्भुत है।
हिंदी कविता की इस शाम में बीस प्रसिद्ध कवियों ने भाग लिया जिसमें आभा जोशी शर्मा, डॉ. आदित्य रतन, अलका कंसरा, अशोक वढेरा, दिलप्रीत कौर चहल, जतिन सलवान, लिली स्वर्ण, नीलम नारंग, निशांत श्रीवास्तव, राजन चोपड़ा, रजनी पाठक राजिंदर सरहो शामिल हैं। , रीता राणा, रेखा मित्तल, रोमिका वढेरा, सारिका धूपर, सीमा गुप्ता, शिवम चौहान, डॉ. सुमित मदान और डॉ. विनय बंसल।
कार्यक्रम की मेजबानी सुश्री शैली विज ने की और समन्वयन सुश्री रेखा मित्तल ने किया।
डॉ सुमिता मिश्रा ने कहा कि यह वर्ष 2023 की शुरुआत है और इस तरह के कई और जीवंत साहित्यिक आयोजन होने वाले हैं।

CAPTION: CLS Chairperson Dr Sumita Misra with tricity's Hindi poets

No comments:

Post a Comment

Press Release 30 Computers for Govt Schools (English & Hindi)

Press Release Rotary Gifts 30 computers to City Government Schools Chandigarh, 25th October 2024: UT Director Education Shri H.P.S...